Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
Postprosessorit, Erikoissovellukset

Postprosessorit

Titako Oy on toimittanut kehittämiään postprosessoreja yli sata kappaletta Suomeen CLDATAA tuottaviin CAM-ohjelmiin kuten EXAPT, CATIA, ANVIL, ProE/CREO, UG-NX ja Fusion 360. Viimeisimpänä myös MasterCAM.

WorkNC postprosessoreihin teemme asiakaskohtaisia muutoksia.

Jokainen postprosessori on erilainen. Siksi käymme ensin asiakkaan kanssa läpi työstökoneen ominaisuudet ja riittävän määrän asiakkaan työkappaleita.

Sitten teemme ehdotuksen toteutustavoista ja lopputulosten sisällöstä. Nämä kirjataan postprosessorin käsikirjaan, joka ohjaa postprosessorin toteutusta ja toimitustarkastusta.

Postprosessori on tietokoneohjelma, joka muuntaa CAD/CAM-ohjelman tuottaman työstöohjelman tietyn työstökoneen CNC-ohjauksen NC-ohjelmaksi.

Hyvien postprosessoreiden ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa:

- syötevirheiden tarkistukset
- NC-ohjelman optimointi
- NC-makrojen luonti
- työstöaikalaskelma
- työkalulistaus
- nollapisteasetuslistaus
- postprosessoriajolistaus
- riviviittaus lähdetietoihin
- työalueen ja akseleiden rajoitusalueiden asetus
- tarkistuslistaus syöte/tuloste
- työkalujen lastuamisaikojen vienti NC-ohjelmaan varatyökalujen käyttöä varten.

Titako Oy on toteuttanut postprosessoreja monille ohjauksille, kuten Siemens, Fanuc, Okuma, Heidenhain, Mazatroll, SAAB, BOSCH, SMT, NUM, GE ja Tosnuc.

Koneita on ollut 22-akselisista sorvauskeskuksista 7-akselisiin jyrsinkoneisiin ja kahden jyrsinkoneen soluihin. "Postauksia" on tehty myös teollisuusroboteille (ABB ja KUKA).

Meiltä on saatavilla EXAPT-postprosessoreita neljässä eri luokassa kaikkiin konetyyppeihin - sorvit, poraus-/jyrsinkoneet, monitoimikoneet, pyöröhiomakoneet, portaalikoneet jne. Soveltuva postprosessoriluokka riippuu ensisijaisesti koneen varustuksesta, toiminnallisuuksista ja akselien lukumäärästä. Myös käytettävien luistien, karojen ja kulmapäiden toiminnallisuudet otetaan huomioon. Maksimaalista joustavuutta varten tarjoamme vastaavia lisävaihtoehtoja yksittäisille luokille.

 

Erikoissovellukset

Olemme toteuttaneet asiakkaillemme erikoissovelluksia. Viimeisin sovellus muuntaa 5-akselisen Trumpf laserleikkauskoneen  NC-ohjelmia vastaavanlaisen Prima 5-akselisen laserleikkauskoneen NC-ohjelmamuotoon. Näin asiakkaan ei tarvitse ohjelmoida töitä uudelleen Primalle.

 

Esimerkkinä yhteistyöstä robotti integraattoreiden kanssa on robottihiontasolun kehitystyö.

Tekemämme kehitystyön tuloksena saatiin automatisoitu prosessi:

kierreratajyrsintä, ABB IRB 4400 robotilla hiontarata tehtiin EXAPT CAM-ohjelmistolla.

Tästä saat katsottua lyhyen videon tapauksesta.

 

kierreratajyrsintä

 hiontarata